Hopp til innholdet

Fastpris strøm

Er du ikke helt fornøyd med strømavtalen du har i dag? Da kan det være en god ide å utvide horisonten litt og se deg litt rundt for å finne en bedre strømavtale. Flere og flere i dag ønsker å gå for en fastpris strømavtale, noe som kommer av flere ulike årsaker. Den vanligste grunnen er derimot det at en fastpris strømavtale skaper sikkerhet og er forutsigbar.

Men spørsmålet er, hvordan skal du klare å finne den billigste fastpris strømavtalen som er tilgjengelig? Vi forteller deg det du behøver å vite på denne siden, så du også kan få den beste og billigste strømavtalen tilgjengelig. Det første steget du bør ta er å begynne å sammenligne fastprisavtaler i Norge, vi forteller deg hvordan.

Tekst anmeldt av: Bjørn Mildal Gabrielsen den 2 november 2023

fastpris strøm

Billigste fastpris strøm

 1. NorgesEnergi logo

  NorgesEnergi

  • Ingen bindingstid
  • Nye kunder kan bli kredittvudert
  • Spotprisavtale
  Månedlig avgift: 49 kr
  Oppsigelsestid: Ingen
 2. Ishavskraft logo

  Ishavskraft

  • Påslag på 5,62 øre/kWh
  • Fast månedsbeløp på 49 kr
  • Ishavskraft-appen, helt gratis
  Månedlig avgift: 49 kr
  Oppsigelsestid:
 3. TrøndelagKraft logo

  TrøndelagKraft

  Månedlig avgift:
  Oppsigelsestid:

Finn billig strøm

Det første steget du kan ta for å finne billigst strømavtale, er ved å begynne å sammenligne ulike strømleverandører og de ulike tilbudene de har tilgjengelig. Her gjelder det å gjøre en grundig jobb og sette opp de forskjellige prisene de kan tilby. I dag finner du over 100 ulike strømselskap i Norge som selger strøm og som om det ikke var overveldende nok, finner du også mer enn 400 ulike strømavtaler å velge mellom.

Dermed er det ikke så rart at folk flest synes det blir i overkant overveldende å få en ordentlig oversikt over de ulike tilbudene, for så å klare å finne den beste fastpris strømavtalen. I dag finner du derimot en rekke ulike tjenester på nett som vil ta seg av hele denne jobben for deg. De vil nemlig sammenligne alle de billigste fastprisavtalene i Norge for deg.

Hos de fleste slike sammenligningstjenester, vil du kun behøve å oppgi hvilken kommune eller by du bor i, og omtrent hvor høyt strømforbruk du har. Resten vil de ta seg av og presentere en komplett oversikt over ulike fastpris avtaler så du sitter med all informasjonen foran deg når du skal ta en avgjørelse.

Fordeler med fastpris strømavtale

 • Fastpris er en god løsning for deg som ikke har stort spillrom i din økonomi
 • Du vil ha langt bedre forutsigbarhet med fastpris strømavtaler
 • I løpet av årstidene, vil du unngå store svingninger i kWh pris

Vær oppmerksom på bindingstid

En ting som er utrolig viktig å være oppmerksom på når du skal tegne en ny strømavtale, er bindingstiden som eventuelt følger med. I dag er de aller fleste strømavtaler i Norge helt uten noen form for bindingstid, noe som betyr at du enkelt kan bytte strømleverandør akkurat når du vil. Her er det derimot fastpris avtaler som er unntaket.

Dersom du lager deg en fastprisavtale med en strømleverandør, vil du binde deg til avtalen i perioden oppgitt i avtalen. Med andre ord, skulle du ende opp med å ombestemme deg, vil du ende opp med å måtte betale et gebyr for å si opp avtalen før bindingstiden er over. I de fleste tilfeller, vil det derimot være en angreperiode på 14 dager hvor du kan si opp avtalen uten å behøve å betale noen gebyrer.

Hvordan fungerer en fastprisavtale?

Når du har bestemt deg for å inngå en fastprisavtale for strøm, vil du i de fleste tilfeller binde deg til den strømleverandøren og den avtalen i en bestemt periode. Hvor lang perioden er, vil kunne variere fra selskap til selskap, men kan være alt fra 6 måneder, 1 år og opptil 3 år.

3 gode tips når du skal velge fastpris strømavtale

Når du skal velge deg ut en fastprisavtale hos en strømleverandør, er vårt beste tips til deg, å sammenligne oppsigelsestid og bruddgebyr. Dette vil sørge for at du på billigst mulig måte vil ha muligheten til å endre avtale dersom du skulle finne en bedre avtale i fremtiden.

 1. Sammenlign fastprisavtaler før du bestemmer deg for en
 2. Velg den fastprisavtalen med kortest bindingstid
 3. Undersøk selskapets bruddgebyrer og oppsigelsestid når du velger avtale

Velg mellom de mest populære lavprisselskapene

Til syvende og sist vil avgjørelsen din om hvor du ønsker å tegne en strømavtale, ofte komme helt an på nettopp hvilken strømleverandør du velger å bruke. Med så mange aktører på markedet og priser som svinger både opp og ned, er det vanskelig å velge. Derfor har vi listet opp fire av de mest populære strømleverandørene i Norge for øyeblikket, som også går for å være blant de rimeligste.

Fjordkraft – Rimelig kraft i hele Norge

Hos Fjordkraft vil du finne en avtale som forteller deg at dersom du finner en strømleverandør med billigere strøm enn hva de kan tilby, vil de rett og slett matche prisen. De jobber nemlig med en prismatch-garanti som de har blitt utrolig populære for. Dette er et selskap basert på Vestlandet, men som selger strøm rundt i hele landet.

NorgesEnergi – En av de store

NorgesEnergi har i lang tid vært blant de mest populære strømleverandørene i hele Norge, og dette er blant annet fordi de har blitt kjente for å kunne levere lave priser. I likhet med de fleste andre strømleverandører, tilbyr også de flere ulike typer avtaler, slik at du kan velge akkurat den som passer best for deg. Som kunde hos NorgesEnergi vil du også kunne se frem til utrolig god kundeservice, noe de har vunnet priser for flere ganger.

Hafslund Strøm – Strøm med garanti

Hos Hafslund Strøm er de rett og slett helt sikre på at deres kunder vil være fornøyde med det de har å tilby. Så sikre at de til og med har en 100% fornøydgaranti. Dette betyr at dersom du ikke er fornøyd med tjenesten, vil du få tilbake pengene dine. I noen av sine avtaler, har de også en lojalitetsbonus som vil gi deg 1 time gratis strøm hver dag du er kunde hos dem.

Eidsiva Energi – Rimelige priser

Er du på utkikk etter en ny strømleverandør, kan Eidsiva Energi kanskje være det rette valget for deg. Selskapet har blitt kåret til best i test på kundeservice i energibransjen i 2018, men er også kjent for å vektlegge rimelige priser. I tillegg til dette har Eidsiva blitt et populært valg for kunder som ønsker bærekraftige løsninger, da de leverer strøm fra fornybare kilder, noe de har gjort i over 100 år. Kunder som ønsker å produsere egen kraft, vil også ha muligheten til å få på plass solcelleanlegg.